Cantik, Sihat & Langsing

Jaga Diri… Untuk Sendiri

  • Ayat Seribu Dinar

    Thanks To for giving me this widget

    Get Widget



    Sidebar size (width)
  • Pakaian pelangsingan terbaru

    Posted by mama_pisces on January 8, 2007

    Pada nilai FANTASTIK…TUBUH YANG CANTIK terbentuk dalam sekelip mata… ANDA YAKIN SENTIASA!

    SEBAB SEBAB YANG MENJEJASKAN BENTUK BADAN

    1. SEBAB KEGEMUKAN : Tabiat makan yang berlebihan, makan pada lewat malam, kuantiti makanan yang tidak tetap dan sindrom suri rumahtangga memakan makanan yang tidak terhabis.

    2. DAYA GRAVITI : Disebabkan payu dara dan lengan tidak disokong oleh rangka tulang, ia cenderong melentok pada sudut 20 darjah setiap sepuluh tahun (bergantung kepada gaya hidup seseorang).

    3. KETIDAKSESUAIAN DALAM PILIHAN ATAU PEMAKAIAN PAKAIAN DALAM : Pakaian dalam yang terlalu besar atau terlalu kecil, kurang kenyal dan rekabentuk coli. Juga, cara pakai coli yang tidak betul.

    4. TABIAT BERDIRI DAN CARA DUDUK YANG TIDAK BETUL : Menyebabkan bongkok, bentuk tulang belakang berubah dan sakit pinggang.

    5. KELAHIRAN ANAK : Penambahan lemak selepas bersalin dan perubahan lentokan payu dara selepas tempoh penyusuan.

    5 KELEBIHAN MEMAKAI ENVY CORSET DAN ENVY GIRDLE:

    1. Terdapat Infra Merah Jauh (FIR) Infra Merah Jauh mempunyai daya tembus, serap dan rangsangan kepada manusia dengan meningkatkan peredaran darah dan optimakan perjalanan sistem saraf. FIR yang ditanam di fabrik Envy menguraikan lemak dan menjalankan detoksifikasi (menyingkir air yang tersimpan dalam badan). Ia juga berkesan sekali dalam rawatan dan pencegahan sakit belakang.

    Crop pant - infrared

    2. Fabrik Super Elastik
    Envy Corset dan Envy Girdle diperbuat daripada fabrik super elastik merupakan fabrik kejayaan penyelidikan klinikal sains yang bersifat kenyal dengan tenunan mikro. Fabrik yang terdiri 10 % spandeks dan 90% nailon ini merupakan bahan terbaik dengan indeks kekenyalan tinggi untuk menyokong tulang belakang, kedudukan postur badan dan pembentukan potongan badan yang cantik.

    3. Daya telus yang lebih baik
    Jaringan fabriknya berupaya membebaskan haba badan dengan cepat dan selesa dipakai semasa cuaca panas di samping mempunyai daya penyerapan peluh sebanyak 40%. Fabrik Envy yang lembut dan telus ini mencegah masalah rangsangan kulit walaupun dipakai selama 24 jam. Ia dihiasi dengan kain “lace” yang telus untuk mengelakkan pembiakan kuman.

    4. Di lengkapi dengan 12 kerangka besi
    Envy Corset dan Envy Girdle ini dilengkapi dengan 12 kerangka untuk menyokong postur tulang belakang yang betul dan mencegah kesakitan tulang belakang. Ia juga membentuk bidang dada yang sempurna, menjadikannya kelihatan lebih cantik. Kerangka besi ini sederhana keras dengan kualiti yang tinggi supaya tahan lasak dan tidak menukar bentuknya selepas dipakai.

    5. Potongan 4D (4 dimensi)
    Dengan rekabentuk 4D yang terdiri daripada potongan berbilang keping serta menitik beratkan bahagian bahagian badan yang tertentu, bentuk badan dapat dibentukkan dan dibetulkan dengan cepat selepas pemakaian Envy Corset dan Envy Girdle.

    ENVY MEMBENTUK POTONGAN TUBUH YANG CANTIK SECARA LANGSUNG!
    CIRI-CIRI KEISTIMEWAANNYA
    • Membentuk potongan badan yang cantik secara semula jadi.
    • Pemakaian setiap hari dalam jangka masa panjang akan mengembalikan bentuk badan cantik tanpa kesan sampingan.
    • Ia menaikkan payudara, menyusutkan saiz pinggang, menaikkan punggung anda dan melangsingkan pinggul anda.
    • Fabrik berliang liang halus yang menggalakkan perpeluhan dan kegatalan kulit.
    • Mempunyai Infra Merah untuk melancarkan pengaliran darah, menyingkir lemak dan mencegah badan berbau.
    • Menyokong tulang belakang dan bahagian tepi badan.

    ENVY GIRDLE (ENP-4)
    • Envy Girdle membantu mengempiskan perut, melangsingkan pinggul dan pinggang.
    • Potongan fabrik di bahagian belakang Envy Girdle berbentuk ‘apel untuk membentuk punggung supaya bulat dan padat.
    • 2 kerangka besi yang boleh dilentur di bahagian belakang Envy Girdle untuk menyokong pinggul anda dan mengurangkan bahagian bonjol lemak. (Lihat gambarajah A)
    • Direka panjang hingga ke lutut supaya selesa semasa pakai.
    • Berenda lebar supaya Envy Girdle tidak bergulung di bahagian peha.

    CARA MEMAKAI ENVY GIRDLE
    1. Gunakan kedua dua tangan untuk menggulung Envy Girdle bahagian dalam ke luar (seperti memakai stokin nailon jenis berseluar).
    2. Masukkan satu kaki dan tarik ke paras lutut, kemudian diikuti kaki yang sebelah lagi.
    3. Tarik Envy Girdle ke paras pinggang dan sesuaikan posisi punggung dengan memasukkan tangan untuk menaikkan punggung.
    4. Untuk arah mencuci, lihat risalah yang dilampirkan.

    ENVY CORSET (ENP-5)
    • Envy Corset membantu mengempiskan perut, melangsingkan pinggang dan menaikkan payudara.
    • Membentuk dan menyokong postur bahagian atas badan.
    • Kerangka besi yang boleh dilentur (4 di bahagian depan, 4 di belakang dan 2 di tepi) supaya tidak mengembong dan menyokong tulang belakang.

    kerangka besi pada girdle

    Empat baris cangkuk baju pada korset depan untuk memudahkan pemakaian.

    kerangka besi pada corset

    a. Sokongan sederhana oleh 10 kerangka besi lembut.
    b. Potongan bersilang di bahagian belakang corset menarik bahagian tepi badan untuk mencantikkan potongan badan bahagian atas.

    CARA MEMAKAI ENVY CORSET
    1. Pakai pakaian dalam sebelum memakai Envy Corset.
    2. Kancingkan dari bawah ke atas.
    3. Untuk arahan mencuci, lihat risalah yang dilampirkan.

    ENVY CORSET & GIRDLE DIUBAHSUAI DENGAN TERPERINCI (LEBIH BAIK DARIPADA JENAMA LAIN)
    1. Tepi (Envy Corset) – Tidak menyakitkan bahagian ketiak.
    2. Belakang (Envy Corset) – Tidak menyakitkan tulang belikat.– Tidak menggelembong di bahagian belakang badan
    3. Belakang (Envy Girdle) – Tidak menggelembong di bahagian belakang, punggung atas.

    ENVY CORSET DAN ENVY GIRDLE SESUAI UNTUK:

    1.Wanita yang mengalami kegemukan badan.
    2. Wanita yang mempunyai bentuk badan yang kurang memuaskan.
    3. Wanita yang mengalami menopaus.
    4. Wanita selepas bersalin.
    5. Wanita yang mempunyai bentuk badan yang memuaskan tapi kurang sempurna.

    sebelum dan selepas memakai set envy

    Sebelum – Nampak menggelebeh.
    Selepas – Melangsingkan badan sambil menyembunyikan badan menggelebeh. Pinggang pun ramping.

    Girlde Envy

    HARGA
    ENP-4 Envy Girdle
    RM93.90
    Punggung Saiz: 36” – 46”

    Corset Envy

    HARGA
    ENP-5 Envy Corset
    RM103.80
    Pinggang Saiz: 26” – 38

    HARGA SATU SET
    Corset dan Girdle
    RM197.70

    Advertisements

    9 Responses to “Pakaian pelangsingan terbaru”

    1. mas said

      saya berminat utk membeli produk body slim envy…macam mana nak beli??? ada diskaun x?

    2. koming said

      klo saya ingin beli gimana caranya.dapat dicount ga klo beli Corset dan Girdle

    3. ayna said

      salam….
      ayna berminat untuk cuba set corset & girdle envy tp mcm mn ayna nak beli?

    4. mamapisces said

      W’salam Ayna,

      Boleh bli melalui kedai kita… transfer rm197 saje. Jika di Sabah atau Sarawak sila tmbh rm3 utk poslaju.

      Sila hantar email kepada saya untuk detail akaun ye…

    5. nurul said

      saya ada email akak..nak beli envy corset n girdle.reply nnt ek?TQ~

    6. mamapisces said

      Nurul,

      TQ..

    7. shaera said

      sy berminatlah nak beli set corset n girdle ni.. Mcm mane nak order..pembelian melalui online je ke?ada stokis area k.l ni yg mudah utk di beli?

    8. shaera said

      sy berminat utk beli set corset n girdle ni..mane nak dpt?kna beli online je ke or area k.l ni ada stokis yg mudah utk dicari?

    Leave a Reply

    Fill in your details below or click an icon to log in:

    WordPress.com Logo

    You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

    Twitter picture

    You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

    Facebook photo

    You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

    Google+ photo

    You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

    Connecting to %s

     
    %d bloggers like this: